28 augustus 2014

Stroopweek 2014

Editie 8 samengevat

  • Thema: De Fantastische Mr. Fox
  • Start: maadag 25 augustus 2014, 09.00 uur.
  • Sluiting: donderdag 28 augustus 2014, 12.00 uur.

Nummer 8! Start 25 augustus 2014.

 

Uit de uitnodiging:

 

"NUMMER 8, van de Stroopweek. Roald Dahl is door Zuchara (2.0) uitgenodigd op zijn boerderij. Kom je ook? Wees welkom op maandag 25 augustus om 10.00 uur op het terrein van Welverro, Van Wassenaerstraat 100, Langeraar.

Waar het ons allemaal naar toe voert, da's nog onbekend. De mensen van de Strooplikker zijn er al wel heel druk mee bezig.

We zullen er ook weer alles aan doen om foto’s op de site te zetten tijdens de week. Dus kun je regelmatig met ons meekijken.

De Strooplikker is ook facebook te vinden. Vrienden worden? Zoek me dan op Facebook. Mijn adres daar is: www.facebook.nl/strooplikker.langeraar

Graag zien we je aanstaande maandag om 10.00 uur, aan de Van Wassenaerstraat 100 te Langeraar

Augustus 2014,

Tot Stroop!

Zuchara Magnus Siropus "

Fotoalbum 2014

Kijk bovenaan, bij 2014 naar de foto's van de verschillende dagen. Kijk nog eens terug naar de mooie beelden van alle veralen van Roald Dahl.

ZWeedse chef presenteert...

Het menu van Jook & Suus

Vandaag eten we in de Grote zaal. Het is buiten te nat vanwege de regen.

 

Tussen de middag hebben we een extraatje: een gebakken ei (lekker warm).

 

's Avonds eten we macaroni. Was wat pittig (waarschijnlijk de kruiden).

 

Stroopflits weekjournaal

Donderdag 28 augustus 2014

 

Morgen is vandaag. Gaat het vandaag gebeuren? Komt Mr. Fox voor zijn daden uit? Heeft hij het eten gestolen? Of zijn het toch de drie boeren, Bolus, Bits & Biet? Kan de schrijver, Roald Dahl zijn verhaal afmaken?

 

Hoe is het met pony Bart, vissen Idem & Dito, Gerbils Wish & Felix, konijnen Gert – Bert – Fred, kippen Amalia – Alexia – Ariane? En het boek, heeft dat de regen doorstaan?

 

Om met het laatste te beginnen, het grote boek heeft de regen doorstaan. De kleuren bleken goed tegen vocht bestand. Roald Dahl kan gelukkig verder lezen vandaag. Met de dieren gaat het allemaal prima! Ze krijgen veel aandacht van alle Strooplikkertjes. Na het ontbijt krijgen de dieren ook te eten. De kids ruimen hun slaapspullen en tent op.

 

Daarna verschijnen Zuchara en Roald tezamen met de drie boeren en Mr. Fox. De tent is inmiddels gevuld met Strooplikkerpubliek. Er wacht een rechtszaak. Zuchara zit de zitting voor, Roald Dahl klaagt de boeren aan, maar ook Mr. Fox is verdacht. Wie zal veroordeeld gaan worden?

 

In een spannend heen en weer spel tussen de boeren en Mr. Fox, wordt het steeds duidelijker. Het komt aan de oppervlakte dat een van de boeren toch wel schuldig is. Maar niet aan diefstal, maar aan leugens over Mr. Fox. Hij bleek alleen eten te stelen voor zijn jong gezin en de armen in de buurt. De boeren maakten het veel erger. Wanneer Roald Dahl zijn pleidooi houd, valt er een sjaal uit de bladzijden. Het is een boeren zakdoek. Een van de boeren lijkt hem te missen. De spanning stijgt. Biet bekent dat hij bij het vernielen van het boek zijn zakdoek is verloren. Roald Dalh excuseert zich dat hij het einde van het verhaal niet wist. Hij is immers de schrijver van het verhaal, hij kon alles al weten.

 

Het is Zuchara inmiddels duidelijk. Samen met Roald Dahl veroordelen ze de drie boeren tot de schandpaal. De Strooplikkertjes mogen de boeren bekogelen met de oogst van de boeren. Dat betekent dat er met meel, maïs en eieren gegooid gaat worden. De schande van de leugens word daarmee uitgewist.

 

Na de groepsfoto bij de boeren in de schandpalen, nemen Zuchara en Roald het woord. Zij sluiten samen de achtste Stroopweek af. Het was een geweldige week. Tot volgend jaar, tot Stroop!

 

 

De Strooplikker