27 augustus 2014

Stroopweek 2014

Editie 8 samengevat

  • Thema: De Fantastische Mr. Fox
  • Start: maadag 25 augustus 2014, 09.00 uur.
  • Sluiting: donderdag 28 augustus 2014, 12.00 uur.

Nummer 8! Start 25 augustus 2014.

 

Uit de uitnodiging:

 

"NUMMER 8, van de Stroopweek. Roald Dahl is door Zuchara (2.0) uitgenodigd op zijn boerderij. Kom je ook? Wees welkom op maandag 25 augustus om 10.00 uur op het terrein van Welverro, Van Wassenaerstraat 100, Langeraar.

Waar het ons allemaal naar toe voert, da's nog onbekend. De mensen van de Strooplikker zijn er al wel heel druk mee bezig.

We zullen er ook weer alles aan doen om foto’s op de site te zetten tijdens de week. Dus kun je regelmatig met ons meekijken.

De Strooplikker is ook facebook te vinden. Vrienden worden? Zoek me dan op Facebook. Mijn adres daar is: www.facebook.nl/strooplikker.langeraar

Graag zien we je aanstaande maandag om 10.00 uur, aan de Van Wassenaerstraat 100 te Langeraar

Augustus 2014,

Tot Stroop!

Zuchara Magnus Siropus "

Fotoalbum 2014

Kijk bovenaan, bij 2014 naar de foto's van de verschillende dagen. Kijk nog eens terug naar de mooie beelden van alle veralen van Roald Dahl.

ZWeedse chef presenteert...

Het menu van Jook & Suus

Vandaag eten we in de Grote zaal. Het is buiten te nat vanwege de regen.

 

Tussen de middag hebben we een extraatje: een gebakken ei (lekker warm).

 

's Avonds eten we macaroni. Was wat pittig (waarschijnlijk de kruiden).

 

Stroopflits weekjournaal

Woensdag 27 augustus 2014

 

Jippie, de zon schijn flink vandaag. En bij vlagen prik hij (of zij ) zelfs. We kunnen weer buiten in de eettent eten. Nadat iedereen weer fris en fruitig aan tafel zit, vangt het ontbijt aan. Vandaag gaan we fietsen. We gaan naar bloemenwinkel Your Illusion en Manege De Vosseburgh. In de winkel versieren de Strooplikkertjes een gerbera. Complete kunststukjes ontstaan onder leiding van Marijke, Heidi en Diana. Op de manege krijgen de kids een rondleiding op boerderij/ manege.

 

Na de lunch staat Party en Co op het programma. De zon is nog steeds met de Strooplikker. De kinderen moeten verschillende opdrachten volbrengen om zodoende pufjes te verdienen om de schildpadden op te blazen.

 

Onder genot van koffie, thee en de zon komen de ouders kijken naar het spel. De kinderen vliegen over het parcours om zo snel mogelijk weer bij de schildpad te zijn.

 

Zoals wellicht bekend zijn we uitgedaagd door KVS Ter Aar en Stichting DAN voor de Ice Bucket Challenge. Dus staan de emmers water klaar. Tezamen komen Zuchara en Roald Dahl de uitdaging uitleggen. Wij gooien het water over de nieuwe stafleden heen. Het was een flink waterballet. Maar aan de uitdaging is voldaan. En onze genomineerden zijn:

•Leon Zoet van Stichting Kermis Langeraar,

•Angeline Schwegler van Toneelvereniging Piccolo,

•Karin Zoet van Dorpsraad Rondom de Plassen.

Succes (oud) Langeraarders!

 

Inmiddels wordt er in de keuken weer een culinair hoogstandje bereid door Suus en de vervanger van Jook, Arjan. Samen brachten ze gehaktbrood en eibrood op tafel, voorafgegaan door kippensoep of tomatensoep. Nadien konden we de cupcakes van gisteren versieren, en deze werden heerlijk opgesmikkeld.

 

Zo langzaam aan de avond in worden de acts voor de Woeste avond bereid. Kleding wordt bij elkaar gezocht, danspasjes afgesproken, muziek uitgezocht. Er is een waar creatief proces gaande op het terrein van Welverro.

 

Na wat vrijspel gaan we de leestent in om een begin te maken met de Woeste Avond. Een dansje, een sketch, een goocheltruc, een twirlact komen onder andere voorbij. Evenals Mr. Fox. Met enorme haast vliegt hij de tent binnen en laat een rebus achter. Komen we er morgen eindelijk achter wie het nu eindelijk gedaan heeft?

 

De schrik zit er in, nou eigenlijk meer de verbazing dat het zo snel ging. Want het ging als een flits. Een gouden moment om te zien hoe de kids dan reageren.

 

Na de laatste act verplaatsen we ons naar de kampvuurkuil. Daar staan de schalen met marshmallows klaar. Bert heeft het kampvuur klaar, dus roosteren maar. De kleintjes gaan tanden poetsen en de ouderen gaan zich nog even wagen aan de karaoke. Het feest barst los in de leestent, inmiddels een feesttent. Leek een beetje op de kermis.

 

André Hazes komt dan toch na elven voorbij. Dit is het teken om af te sluiten. We gaan de nacht in. Met de nachtwacht word stevig onderhandeld om toch nog wat minuten over te mogen lopen. Het verhaal verteld niet verder hoe het is afgelopen…

 

Misschien iets voor morgen?

 

De Strooplikker