26 augustus 2014

Stroopweek 2014

Editie 8 samengevat

  • Thema: De Fantastische Mr. Fox
  • Start: maadag 25 augustus 2014, 09.00 uur.
  • Sluiting: donderdag 28 augustus 2014, 12.00 uur.

Fotoalbum 2014

Kijk bovenaan, bij 2014 naar de foto's van de verschillende dagen. Kijk nog eens terug naar de mooie beelden van alle veralen van Roald Dahl.

ZWeedse chef presenteert...

Het menu van Jook & Suus

Vandaag eten we in de Grote zaal. Het is buiten te nat vanwege de regen.

 

Tussen de middag hebben we een extraatje: een gebakken ei (lekker warm).

 

's Avonds eten we macaroni. Was wat pittig (waarschijnlijk de kruiden).

 

Stroopflits weekjournaal

Dinsdag 26 augustus 2014

 

Regen, regen en nog eens regen. Vannacht zijn er twee tenten leeggehaald omdat ze lekken. De kids hebben lekker in de Grote zaal van Welverro geslapen.

 

Na het ontbijt ontvangen we een aantal ouders. Zij helpen ons met het vervoer naar Chimpie Champ. We gaan spelen in de speeljungle in Aalsmeer. Terwijl de chaufeurs van de koffie genieten wordt er in de Grote zaal afgewassen. Daarna is het instappen en wegwezen, op naar de bloemenhoofdstad van Nederland. Daar brengen de Strooplikkertjes lekker wat uurtjes door. We kunnen opdrogen en opwarmen.

 

Wanneer de grote groep weer thuis is staat de lunch klaar, opnieuw binnen. Het weer laat het nog niet toe om buiten te eten. Er worden wat gebakken eieren geïmproviseerd, zo warmt ook de inwendige mens op. In de middag gaan we op zoek naar de ‘Golden Ticket’, van Willy Wonka. We gan eerst een piñata kapot slaan met z’n allen. Daarin vinden we heel veel snoep en het gouden wikkel, ofwel ‘The Golden Ticket’. En opeens daar verschijnt de heer Wonka zelve. Hij nodigt ons uit voor een rondleiding en hij heeft opdrachten voor ons. We gaan helpen in zijn chocoladefabriek. Zo maken we popcorn, ons eigen toetje voor bij het diner. Het diner bestaat trouwens uit macaroni uit de oven. Hij is wat pittig (peper), maar smaakt verder heerlijk.

 

Voor het eten hebben we al gedoucht bij Altior, we hebben gebruik gemaakt van de nieuwe douches. Weer lekker warm. In pyjama duiken de kinderen op de bank. We sluiten de dag af met, natuurlijk, de film over Willy Wonka en Sjakie, ofwel ‘Charly and the Chocolate Factory’.

 

En zo eindigt dag twee van de Achtste Stroopweek.

 

Nummer 8! Start 25 augustus 2014.

 

Uit de uitnodiging:

 

"NUMMER 8, van de Stroopweek. Roald Dahl is door Zuchara (2.0) uitgenodigd op zijn boerderij. Kom je ook? Wees welkom op maandag 25 augustus om 10.00 uur op het terrein van Welverro, Van Wassenaerstraat 100, Langeraar.

Waar het ons allemaal naar toe voert, da's nog onbekend. De mensen van de Strooplikker zijn er al wel heel druk mee bezig.

We zullen er ook weer alles aan doen om foto’s op de site te zetten tijdens de week. Dus kun je regelmatig met ons meekijken.

De Strooplikker is ook facebook te vinden. Vrienden worden? Zoek me dan op Facebook. Mijn adres daar is: www.facebook.nl/strooplikker.langeraar

Graag zien we je aanstaande maandag om 10.00 uur, aan de Van Wassenaerstraat 100 te Langeraar

Augustus 2014,

Tot Stroop!

Zuchara Magnus Siropus "

De Strooplikker