25 augustus 2014

Stroopweek 2014

Editie 8 samengevat

  • Thema: De Fantastische Mr. Fox
  • Start: maadag 25 augustus 2014, 09.00 uur.
  • Sluiting: donderdag 28 augustus 2014, 12.00 uur.

Nummer 8! Start 25 augustus 2014.

 

Uit de uitnodiging:

 

"NUMMER 8, van de Stroopweek. Roald Dahl is door Zuchara (2.0) uitgenodigd op zijn boerderij. Kom je ook? Wees welkom op maandag 25 augustus om 10.00 uur op het terrein van Welverro, Van Wassenaerstraat 100, Langeraar.

Waar het ons allemaal naar toe voert, da's nog onbekend. De mensen van de Strooplikker zijn er al wel heel druk mee bezig.

We zullen er ook weer alles aan doen om foto’s op de site te zetten tijdens de week. Dus kun je regelmatig met ons meekijken.

De Strooplikker is ook facebook te vinden. Vrienden worden? Zoek me dan op Facebook. Mijn adres daar is: www.facebook.nl/strooplikker.langeraar

Graag zien we je aanstaande maandag om 10.00 uur, aan de Van Wassenaerstraat 100 te Langeraar

Augustus 2014,

Tot Stroop!

Zuchara Magnus Siropus "

Fotoalbum 2014

Kijk bovenaan, bij 2014 naar de foto's van de verschillende dagen. Kijk nog eens terug naar de mooie beelden van alle veralen van Roald Dahl.

ZWeedse chef presenteert...

Het menu van Jook & Suus

We beginnen met een heerlijk ontbijt voor de staf.

 

Na tienen komen de kids. De lunch is hun eerste maaltijd. Gewoon brood.

 

Voor de avond hadden we een heerlijke wokmaaltijd, (groenten en vleedblokjes gebakken in de grote wok) met gebakken aardappeltjes uit de oven en een exotische vlaflip.

Stroopflits weekjournaal

Maandag 25 augustus 2014

 

Na het tentfeest en een korte nacht slaap gaat om 07.10 uur de wekker. Inmiddels druppelen de eerste stafleden binnen. Eerst ontbijten met z’n allen, gezellig de Stroopregels doornemen, dan weet iedereen wat er van elkaar verwacht wordt. Maar ook hoe gezellig het gaat worden, want we hebben er allemaal zin in.

 

Wanneer alle hokken staan, de tent in orde is, vind het boek zijn plek. Het is een beetje een oncourante maat, dus het opzetten is wat lastig. Intussen melden zich de eerste Strooplikkertjes. Een aantal tenten zijn gisteren zijn er neergezet. Met de maandag bijgeteld zijn het er in totaal 17. In alle soorten en maten. Voor de kids is het dan inschrijven, witte Stroopshirt aan en afwachten op wat komen gaat.

 

Bij de opening meld Zuchara (2.0) zich bij de groep kinderen. Hij nodigen iedereen uit om in het boek van Mr. Fox te stappen en te zien wat er gaat gebeuren. In het boek ontmoeten we de schrijver, Roald Dahl. Hij nodigt ons uit om te leren schrijven.

 

Het start met het vertellen van een verhaal. Maar, hé, wat is er met het boek. Veel wordt gemist, is vernield, is weg.

 

Wel is duidelijk dat Mr. Fox, die in het publiek zit, dat hij door de drie boeren, Bolus, Bits & Biet, van diefstal beschuldigd worden. En vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Tsja en hoe zit dat nu? We gaan het uitzoeken met alle Strooplikkertjes.

 

O, ja, we worden omring door verschillende dieren op de boerderij van de boeren Bolus, Bits & Biet. Namelijk: Bart (de pony), Amalia, Alexia, Ariane (de dames kip), Idem & Dito (dikkop sluierstaarten), Gert, Bert en Fred (konijnen), Wish & Felix (gerbels). En onze Stroophond Dempsey (mopshond) is er ook bij. De dieren zorgen voor een aangename besteding van de vrije tijd.

 

Voor de lunch verkennen we het terrein en leren we veel over de Stroopweek en de staf. In de middag is de hele groep naar de Zegerplas/ -bos gegaan voor een spel tussen de bomen. Inmiddels is het gaan regenen, het bos word meer en meer een modderpoel.

 

In verband met het weer verloopt alles wat anders dan gepland, uurtje later en zo. Maar de sfeer is goed. Iedereen behoud de zin. De eettent wordt herschikt, zo zit iedereen droog en kunnen we makkelijk het eten uitserveren. Joke en Suzanne hebben gewokt. Rondvleesblokjes met verschillende groenten in Oosterse saus. Lekker hoor! Na eten volg opruimen en afwas. Dat gaat snel, want we raken er steeds meer bedreven in.

 

’s Avonds duiken we het gebouw in. Buiten regent het flink. In de stafkamer wordt overlegd wat we morgen zullen doen, terwijl de kids in de Grote zaal ‘Ren je rot’ spelen. Gaandeweg slaat de vermoeidheid toe. De eersten worden rond 22.00 uur opgehaald, de anderen spelen nog een spel Weerwolven in Wakkerdam. Wie is de wolf die de dorpsbevolking uitmoord?

 

Rond twaalven halen we de eerste kinderen binnen. Het blijkt dat hun tent in een kuil staat. En het water naar binnen gutst. Naar later blijkt, is het een goed idee, want de jongens hebben heerlijk geslapen. Evenals de rest, want volgens de nachtwacht was het heel snel stil in het tentengebeuren, en dat voor een maandag tijdens de Stroopweek.

 

Tot morgen, tot Stroop!

 

De Strooplikker