28 augustus 2013

De Strooplikker

Fotoboek 28 augustus 2013

Editie 7 samengevat

  • Thema: Zuchara & het ei van Columbus
  • Start: maadag 26 augustus 2013, 10.00 uur.
  • Sluiting: donderdag 29 augustus 2013, 12.00 uur.

2013

Augustus

28

woensdag

zweedse chef presenteert...

Het menu van Jook & Suus

Lunch:

  • Cornflakes
  • Fruitloops
  • Chocopops

 

Diner:

  • BBQ

Weekjournaal 2013 Stroopflits

 

Woensdag 28 augustus 2013

 

Het is wat killer dan gisteren wanneer het tentenkamp ontwaakt. Van de nachtwacht horen we dat iedereen vrijwel snel de slaap vatte. De nacht is voorbij, de ochtend aangebroken, de zon straalt, tijd om op te staan. Na ontbijt en corvee, worden alle kids opgeroepen zich te verzamelen bij het schip. De Stuurvrouw van de dag vraagt naar de aanwijzing van gisteren. Die wijst ons naar de Noord. Alvorens we de reis kunnen aanvaarden moeten proefjes gaan doen. Daartoe heeft Professor Snorromans zich bij de groep gevoegd. Hij gaat uitleggen wat er allemaal te testen staat. Zo kijken we hoe olie het doet in water. En kijken we naar het oplossend vermogen van water. De hele ochtend is de groep druk met de verschillende opstellingen op de tafels. Je leert nog heel wat als je deelneemt aan de Stroopweek.

 

De lunch brengt ons cornflakes, fruitloops en andere toevoegingen voor de yoghurt. Het gaat er snel in, er is weinig afwas, dus de corvee is ook snel vandaag. De hele morgen is er ook gebouwd aan grote stelleningen op het veld. De kinderen weten nog niet waar het voor gaat dienen. Marco en Danny die aan het bouwen zijn weten het wel. Zij slepen van alles aan materiaal het veld op. Intussen wordt er ook sneeuwschuim gemaakt. We zijn immers in de Noord. En daar is het koud, daar is sneeuw.

 

De staf trekt zich even terug om het programma goed met elkaar af te stemmen, de kinderen spelen vrij op het terrein. In de keuken wordt de BBQ voorbereid. Een blik in de keuken leert dat het weer heel smakelijk zal worden vanavond. De opperschrobber verzorgt ook het corvee met een aantal stafleden, sommige kinderen melden zich spontaan aan. Opnieuw klinkt muziek over vervaagde lijnen. De afwas swingt de pan (kuip) uit.

 

Na overleg en afwas vraagt de Stuurvrouw van de dag iedereen weer bij het schip. We gaan de Noordpool over. We moeten ons weren tegen twee heuse ijsberen. Er is een Tocht over de Noordpool uitgezet. De kids moeten de kabelbaan af, een ijsblok meenemen, van de zeephelling af, door een bak sneeuw (de ijsberen ontwijken) om als laatste een hutje van ijs te bouwen. Het is best spannend om naar beneden te roetsjen. De helling glijdt als een malle, en de beren…?

 

…die vallen best meer. Terwijl de tocht aanvaard wordt komen verschillende ouders bij hun kroost kijken. Echter deze hebben helemaal geen oog voor hun bezoek. Ze zijn veel te druk met de Noordelijke IJsrace. Toch wel opvallend zo in de warmte. De ouders, opa’s en oma’s wordt wat te drinken en stroopwafels geserveerd. Het word nog gezellig in de eettent met uitzicht op de race op het veld. Halverwege vertrekt de groep naar de Ontzigtstraat, daar gaat iedereen met een vlot het water over. De ouder drinken nog wat in de tent. Wanneer we een uur verder zijn, komen de Strooplikkertjes weer op het terrein, de kabelbaan vind gretig aftrek. De ouders kletsen en drinken hun thee of koffie.

 

De laatste aanwijzing van vandaag wordt gevonden. De staf van Zuchara ligt verborgen onder het stootkussen van de kabelbaan. De ouders nemen afscheid, en de groep bereid zich voor op de Woeste Avond en de BBQ. Maarten zet alle apparatuur klaar, waardoor er een mooie drive inn show in de tent komt te staan, compleet met een lichtshow.

 

Vanuit de keuken wordt van alles naar de kampvuurkuil gebracht om een compleet feestmaal aan te richten. Marco en Bert zijn aan het hakken geslagen en het vuur brand inmiddels. Alles is er voor een heerlijke BBQ. We kunnen aanvallen. Iedereen smikkelt lekker van alles lekkers wat is uitgestald op de tafels. Meester-bakkers Danny en Arjan bereiden het vlees met verve. De kinderen kunnen aan het buffet bij Suzanne van alles opscheppen of laden op hun bord. Salade, brood, saus, fruit en ander lekkers.

 

Als iedereen voldaan is van de BBQ start presentator Mart de Woeste Avond. De Vier oudste meiden presenteren de avond. Er word gezongen, gedanst, voorgelezen en toneel gespeeld. Ook is er een heus duet tussen twee stafleden. (Dat klinkt helemaal niet beroerd).

 

Het feest duurt tot laat in de avond, er word nog veel aan karaoke gedaan. Iedereen kom de met de microfoon naar voren om zijn of haar beste zangkunsten te laten horen. Na elven valt het doek. Het is tijd om naar bed te gaan een lange dag zit er op. Op naar de laatste dag van de achtste editie, van De Stroopweek.

 

 

Copyright 2007 - 2014 © Stichting De Strooplikker - Langeraar All Rights Reserved

 

info@destrooplikker.nl