27 augustus 2013

De Strooplikker

Fotoboek 27 augustus 2013

Editie 7 samengevat

  • Thema: Zuchara & het ei van Columbus
  • Start: maadag 26 augustus 2013, 10.00 uur.
  • Sluiting: donderdag 29 augustus 2013, 12.00 uur.

2013

Augustus

27

dinsdag

zweedse chef presenteert...

Het menu van Jook & Suus

Lunch:

  • Broodje knakworst

 

Diner:

  • Gebakken aardappelen
  • Doperwten
  • Sla
  • Snijballen met gekookt ei
  • Flaflip, zonder flip (rest)

Weekjournaal 2013 Stroopflits

 

Dinsdag 27 augustus 2013

 

Na een korte maar goede nachtrust wordt de groep Strooplikkertjes rond 08.00 uur weer wakker. Gister was het een beetje laat. Dus starten we ietsje later. Het tempo staat lekker in de vakantiestand.

 

Er is weer een brief gevonden, gericht aan de koning. Hij stelt voor verder te gaan zoeken in de Oost. Een Aziatische legt uit waar we vandaag naar toe gaan. Na het ontbijt springen de vijf groepen op de fiets. We rijden een route door de wijde wereld. Onderweg doen we verschillende landen aan in Azië, gericht op de oude VOC De zon straalt weer, dus prachtig fietsweer. Voordat de kinderen kunnen fietsen, moeten ze een schatkaart in elkaar knutselen om zo de route uit te vinden. In elk land dat de Strooplikkertjes tegenkomen doen ze een spel, waarmee ze een specerij kunnen bemachtigen als ze het goed doen.

 

Na het fietsen heeft iedereen natuurlijk honger, dus een lekkere lunch van Suzanne en Joke kan er wel in. Dit keer: knakworstjes! Ze smaken heerlijk!

 

Na het eten hebben de kinderen even tijd voor zichzelf, om zich daarna volledig op het volgende spel te storten. Dit spel heeft vooral te maken met lekker en gek eten. Leuke gekke spelletjes met snoepjes, ananas, meel, pannenkoeken! De groepen krijgen een route van spellen en gaan de route af om zoveel mogelijk punten te verdienen. Vooral het ananassjoelen, snoepjesmemory en de pannenkoekenrace zijn erg in trek.

 

Door het warme weer is het verstandig dat we lekker in de middag al gaan zwemmen, in plaats van na het eten. Dus iedereen zwemkleding aan, handdoek mee en op de fiets springen! De wat jongere kinderen gaan lekker met de auto, de wat ouderen gaan fietsen. In het zwembad zoeken we een gezamenlijke plek, kleren uit en plonzen maar! Oh, wat is het water koud! Een aantal hebben het na een tijdje gezien en gaan lekker kletsen op de handdoeken. Wanneer iedereen uitgeteld is, een koekje en een beker limonade ophebben gaan we omkleden en fietsen, waar ons weer een heerlijk diner staat te wachten.

 

Dat diner is inderdaad erg lekker, gehakt met ei, doperwtjes, gebakken aardappelen, sla en lekkere vla toe. Na het eten even lekker afwassen en dan weer wat tijd voor jezelf.

 

Na het eten wordt iedereen verzameld bij het schip, Om trucjes met maïzena te gaan doen. Eerst allemaal naar de box met muziek die er staat, om te kijken wat er dan gebeurd. Raad eens: de maïzena gaan dansen! Hierna naar de overkant, daar staat een hele bak vol met maïzena. Ron doet er een paar trucjes mee: erop slaan, boksen, handen erin en daarna proberen ze er snel uit te halen, alles lukt of juist niet. Hierna mogen alle kinderen er ook een keer op slaan, dit vind iedereen geweldig. Maar.. het leukste moet nog komen: eroverheen lopen! De maïzena wordt in een lange bak gegooid en Mart mag het als eerste proberen. Hierna mogen alle kinderen en de rest van de leiding het proberen. Iedereen erg enthousiast natuurlijk, maar je moet wel snel genoeg lopen. Je kan ook hinkelen, springen, dribbelen, wat je maar wilt, als je het maar snel doet!

 

Nadat iedereen deze geweldige ervaring heeft opgedaan, trekken we snel onze pyjama aan, pakken onze knuffels en gaan we richting de bioscoop. Nadat we met z’n allen op baken gesetteld zijn en een lekker bakje chips en een glaasje drinken hebben, kunnen we genieten van de film: Het regent gehaktballen! Zelfs de leiding kan het niet drooghouden en een aantal kinderen heeft niet de hele film gezien. Na de film lekker tandjes poetsen en slapen, dit moet wel lukken na zo’n vermoeiende dag!

 

Copyright 2007 - 2014 © Stichting De Strooplikker - Langeraar All Rights Reserved

 

info@destrooplikker.nl